Оптимізація співвідношення між тривалістю тестування та обсягом вибірки для об'єктів з вейбулівською моделлю відмов - Лозинський, О.Ю.; Щербовських, С.В. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Визначено оптимальне співвідношення між обсягом вибірки та тривалістю тестування. Розглянуто тестування об'єктів, напрацювання яких розподілено за моделлю відмов Вейбулла. Оптимальне співвідношення визначено з умови мінімізації витрат на проведення такого тестування.