Вплив шуму на точність визначення глибини канавок калібрувального еталону чутливості - Опир, Н.В.; Берегуляк, О.Р.; Мандзюк, Т.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Вибрано модель шуму, який вносить сканер під час сканування рентгенографічного зображення, оцінено параметри шуму. Показана ефективність врахування цих параметрів при побудові фільтрів для зменшення впливу шуму на визначення глибини канавок калібрувального еталону за його зображенням.