Класифікація локалізованих дефектів зварних швів на рентгенівських зображеннях труб - Івасенко, І.Б. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано нові інформативні ознаки для класифікації дефектів у зоні зварного шва на сканованих рентгенівських зображеннях труб. Проведено навчання тришарового перцептрону для розпізнавання сферичних пор та шлаків.