Визначення вагових коефіцієнтів для сегментації зображень структури матеріалів за мінімальним перерізом графа - Косаревич, Р.Я.; Кобасяр, М.І.; Русин, Б.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Розглянуто проблему формування вагових коефіцієнтів під час сегментації зображень за допомогою знаходження мінімального перерізу графа, який відповідає зображенню. Запропоновано спосіб формування ваг, який ґрунтується на узагальненні характеристик вершин графа у деякому околі, що дає змогу детальніше сегментувати зображення.