Використання різницевих кольорових моделей для стиснення RGB-зображень без втрат - Шпортько, О.В. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано спосіб формування різницевих кольорових моделей для покращання показників стиснення RGB-зображень без втрат із застосуванням предикторів. Наведено фрагменти програм мовою C для обчислення параметрів таких кольорових моделей для великих зображень. Як свідчать експерименти, використання розрахованих різницевих кольорових моделей дає змогу зменшити коефіцієнти стиснення зображень у середньому більше, ніж на 4,5%.