Функціональний стан секреторної активності жирової тканини при травматичній хворобі у пацієнтів із підвищеним індексом маси тіла - Кучерявченко, В.В.; Волкова, Ю.В.; Шарлай, К.Ю. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
За допомогою системного багатофакторного аналізу було визначено інтегральні показники і побудовано математичну модель стану активності біомаркерів жирової тканини, що дало змогу визначити як загальні закономірності, так і певні особливості, характерні для хворих залежно від індексу маси тіла на момент отримання ними політравми.