Вимірювання деформацій циліндричних зразків методом цифрової кореляції спекл-зображень - Максименко, О.П. (Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2009)
Запропоновано метод вимірювання полів переміщень циліндричної поверхні у двох напрямках і описано його технічну реалізацію. Метод застосовано для визначення деформацій циліндричного зразка. На основі виміряних деформацій розраховано коефіцієнт Пуассона.