Ефективність антигіпертензивної терапії при коморбідності гіпертонічної хвороби та ожиріння залежно від фізичної активності пацієнтів - Псарьова, В.Г.; Кириченко, Н.М.; Кочуєва, М.М.; Рогожин, А.В. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2019)
Подано результати дослідження ефективності антигіпертензивної терапії при коморбідності гіпертонічної хвороби й ожиріння залежно від фізичної активності пацієнтів. Установлено, що у складі комплексного 6−місячного лікування гіпертензивних пацієнтів з ожирінням фізична активність позитивно впливала на динаміку показників серцево−судинного ремоделювання, антропометричних і біохімічних даних.