Скляні модіолуси з Ольвії - Пукліна, О.О. (Археологія і давня історія України, 2015)
Стаття присвячена скляним посудинам — модіолусам, їх хронології та використанню. До наукового обігу вводяться знахідки з досліджень Ольвії. Розглянуто питання використання, виготовлення та імпорту цієї форми скляного посуду до Ольвійського полісу в римську добу.