Посуд Херсонеса Таврійського, знайдений в Ольвії - Котенко, В.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
В публікації розглядається питання економічних взаємовідносин Ольвії та Херсонеса Таврійського в елліністичний час. Для цього з керамічного комплексу Ольвії виокремлено групи привізних гончарних виробів херсонеського виробництва, представлених переважно розписними столовими глеками та деякими специфічними формами посуду.