Про дослідження некрополя Ольвії у 1901 році - Смирнов, О.І.; Шевченко, Т.М. (Археологія і давня історія України, 2015)
Публікацію присвячено короткому огляду історії розкопок на території ольвійського міського некрополя в 1901 році. Здійснена спроба сучасної оцінки перших досліджень під керівництвом Б.В. Фармаковського.