Горизонтальне та вертикальне масштабування методів машинного навчання - Білецький, Б.О. (Проблеми програмування, 2019)
В роботі розглядаються основні етапи розв’язку задач машинного навчання (з учителем) розпізнаванню образів, а саме: управління навчальними виборками, навчання, розпізнавання. Обговорюється вплив феномену великих даних (BigData) на кожен з етапів, а також методи ефективної організації обчислень на кожному з етапів при розв’язанні зазначених задач.