Задачі та методи аналізу великих даних (огляд) - Балабанов, О.С. (Проблеми програмування, 2019)
Розглянуто основні задачі та методи глибокого аналізу великих даних. У викладі зроблено акцент на «фізичному» сенсі задач і методів, без математичних деталей.