Перспективи та особливості групового використання безпілотних літальних апаратів - Бондар, С.О.; Кожохіна, О.В.; Боровик, В.О.; Ліндер, Я.М.; Коршунов, М.В. (Управляющие системы и машины, 2018)
Розглянуто перспективи використання безпілотних літальних апаратів у різних галузях. Виявлено найбільш виправдані та перспективні шляхи для імплементації контрольованої групової активності безпілотних літальних апаратів. Досліджені наявні комплекси групової безпілотної авіації, основні задачі їх застосування та, ґрунтуючись на цьому, виведено їх основні переваги та недоліки. Для компенсації найбільш значущих з них, проведено порівняльний аналіз алгоритмів керування групою безпілотних літальних апаратів, як наявних, так і перспективних.