Математичні моделі типових неперервних технологічних процесів, орієнтованих на комп'ютерне керування - Соловчук, К.Ю. (Управляющие системы и машины, 2018)
З позиції сучасної теорії автоматичного керування проведено системний аналіз математичних моделей типових багатозв’язаних технологічних процесів виробництва однорідної продукції, в тому числі механічних, гідромеханічних, теплових та масообмінних процесів. Припускається, що такі моделі мають бути орієнтованими на побудову високоефективних систем автоматичного керування цими процесами на базі сучасних засобів комп’ютерної техніки з використанням новітніх методів теорії керування. Звернено увагу на деякі характерні особливості, властиві певним класам багатовз’язаних технологічних процесів.