Стратегічні території скіфського часу в середній течії Дніпра - Полтавець, В.І. (Археологія і давня історія України, 2016)
Розглянуто стратегічні території в середній течії Дніпра, розташовані навколо головних переправ скіфського часу: в районі Києва, Канева і Кременчуга.