Результати археологічних розвідок у зоні відчуження та на півночі Іванківського району Київської області - Переверзєв, С.В.; Сорокун, А.А.; Хоптинець, І.М. (Археологія і давня історія України, 2016)
Стаття висвітлює результати археологічних розвідок у зоні відчуження та на півночі Іванківського району Київської області. Під час досліджень було обстежено 32 виселених села та смт. Поліське в зоні відчуження, а також 11 сіл в Іванківському районі Київської області та їх околиці. Було відкрито 41 пам'ятку археології (у т.ч. три кургани) та перевірено стан 14 раніше відомих пам'яток з метою уточнення інформації та моніторингу стану їхнього збереження.