Процес випалу в давньоруському горні: на прикладі горнів Вишгородського посаду - Оленич, А.М. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті окреслюється процес випалу керамічного посуду в давньоруському гончарному горні. Для цього було використано етнографічні дані та матеріали з розкопок вишгородських гончарних горнів.