Керамічні комплекси другої половини ХІІІ — середини ХІV ст. з поселень Ходосівка-Рославське та Іванків-3 на Київщині - Гунь, М.О.; Оногда, О.В.; Чміль, Л.В. (Археологія і давня історія України, 2016)
Статтю присвячено порівняльному аналізу двох керамічних комплексів післямонгольського часу на Київщині — морфології, технології та оздоблення основних форм глиняного посуду того часу — горщиків, мисок, глеків.