До питання про статус невістки та ятрівки у традиційній сім'ї - Кондратюк, О.В. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті висвітлюється питання статусу невістки, ятрівки, полуйнички у традиційній українській сім'ї. Особливу увагу приділено співвідношенню між функціонуванням складної сім'ї та вживаністю перерахованих архаїчних термінів свояцтва.