КIберфізичні системи як основа інтелектуалізації «Розумних» підприємств - Мейтус, В.Ю.; Морозова, Г.І.; Таран, Л.Ю.; Козлова, В.П.; Майданюк, Н.В. (Управляющие системы и машины, 2019)
Розглянуто склад і структуру кіберфізичних систем, які є інформаційною основою «розумних» підприємств. Визначено області застосування кіберфізичних систем і їх завдання як інформаційної складової «розумного» підприємства, запропонована схема переходу до реалізації інтелектуальних можливостей в керуванні підприємством.