Розв’язання задач керування рухом точки по сферi - Єфименко, М.В. (Кибернетика и вычислительная техника, 2019)
Метою статті є розроблення методів розв'язування таких задач керування рухом точки по сфері: задачі стабілізації руху точки по сфері щодо програмної траєкторії; задачі про швидкодію у разі руху точки по сфері; задачі термінального керування. Основним результатом є методи розв'язки різних задач керування рухом точки вздовж сфери.