Лики античності - Кракало, І.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
Стаття присвячена одному з типів мозаїчного античного намиста з личинами і знахідкам таких намистин на узбережжі Кременчуцького водосховища Середнього Подніпров'я України, наводяться паралелі і аналоги, робляться спроби датування матеріалу.