Археологічні дослідження поселення Магерки І в Ніжині - Кедун, І.С.; Пархоменко, О.Г. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті наведений стислий історіографічний огляд археологічних досліджень на території пос. Магерки І. Також наводяться результати робіт 2015—2016 рр. Здійснюється спроба уточнити статус та хронологію пам'ятки. Особливу увагу приділено комплексу, виявленому в 2015—2016 рр.