Археологічна деревина як джерело для реконструкції господарчої діяльності давньоруського населення Середнього Подніпров'я (до постановки проблеми) - Сергєєва, М.С. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті розглянуті проблеми вивчення викопної деревини у давньоруській археології, до якої належать дерев'яні артефакти і деревне вугілля (антракологічні дослідження). Поставлені завдання і репрезентовані перші результати визначення порід давньоруського дерева на території Середнього Подніпров'я. Означені перспективи подальших досліджень у цьому напрямку.