Технологія обробки бурштину у давньоруський час - Нестеровський, В.А.; Журухіна, О.Ю. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті подається детальна характеристика поетапної обробки бурштину, зроблена на основі археологічних даних, зібраних під час дослідження давньоруських майстерень з обробки бурштину на території Київського Подолу та аналізу виготовленої продукції. Для моделювання технології виробництва проводились експериментальні роботи з обробки бурштину різними засобами.