Результати аналізу іхтіологічних решток з Манжеліївського городища (за результатами досліджень 2015 р.) - Яніш, Є.Ю.; Шерстюк, В.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
Наведено результати визначення таксономічної приналежності іхтіологічних решток з розкопок 2015 р. сотенного козацького містечка Манжелія у долині Нижнього Псла (друга чверть — середина ХVІІ ст.). В изначено видовий, віковий та анатомічний склад риб. Реконструйований гідрологічний режим водойм, де риба була виловлена.