Про технологію виготовлення Ягорлицького казана - Гошко, Т.Ю. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті детально описано технологічний процес виготовлення Ягорлицького казана. Аналіз складу металу вказав на походження його з родовищ Донбасу.