Застосування грід-технологій та графічних прискорювачів для дослідження процесів в мінералах - Гречко, А.В.; Мелащенко, А.О. (Компьютерная математика, 2018)
Мета роботи – адаптування і впровадження програм та обчислювальних комплексів для обчислень в умовах грід-інфраструктури при вирішенні задач наномінералогії та радіаційної мінералогії, пов’язаних з властивостями нанорозмірних мінеральних структур та з впливом радіаційного опромінення на руйнування кристалічної решітки мінералів. Для виконання роботи використана віртуальна організація (ВО) «GEOPARD», створена для розвитку застосування ІТ. Для вдосконалення пакетів прикладного програмного забезпечення (ПППЗ), що використовуються у дослідженнях відділення наук про Землю, застосовано графічні прискорювачі GPGPU.