Метод глобальної мінімізації функцій, заснований на розв’язанні систем нелінійних рівнянь - Семенов, В.Ю. (Компьютерная математика, 2018)
Запропоновано метод глобальної мінімізації функції від декількох змінних на заданому інтервалі. Метод засновано на розв’язанні системи нелінійних рівнянь, утвореної частковими похідними цільової функції. Застосування методу продемонстровано на чисельних прикладах.