Опуклі квадратичні ЕD-задачі: властивості та субградієнтні алгоритми розв'язання - Стецюк, П.І.; Фесюк, О.В.; Буткевич, О.Ф. (Компьютерная математика, 2018)
Описано задачу сепарабельного квадратичного програмування для економічного завантаження енергоблоків для покриття планового електричного навантаження енергосистеми. Показано, що для строго опуклої цільової функції задача має єдиний розв’язок. Розглядаються алгоритми розв’язання задачі на основі субградієнтних методів. Наведено результати обчислювальних експериментів з розв’зання квадратичних задач знаходження добового погодинного електричного навантаження десяти енергоблоків.