Хіоський чорнофігурний канфар з Борисфена - Буйських, А.В. (Археологія і давня історія України, 2017)
До наукового обігу залучено канфар, розписаний у чорнофігурній техніці на червоному тлі. Посудина належить до окремого типу розписного столового посуду, який виготовляли на о. Хіос упродовж пізньоархаїчного—ранньокласичного часу та експортували до античних центрів Північно-Західного Причорномор'я.