Землеробство мешканців давньоруського поселення у Феофанії (м. Київ): попереднє повідомлення - Івакін, Г.Ю.; Горбаненко, С.А.; Баранов, В.І.; Бібіков, Д.В.; Зоценко, І.В.; Івакін, В.Г. (Археологія і давня історія України, 2017)
У статті розглянуто комплекс матеріалів із землеробства, отриманий у ході досліджень давньоруського поселення в місцевості «Феофанія» (м. Київ). До його складу входять: об'єкти — ями для зберігання збіжжя, артефакти — знаряддя землеробства, дрібні біологічні рештки — палеоетноботанічні матеріали. Комплекс репрезентує всі процеси землеробської праці; його аналіз не залишає сумнівів у власному виробництві (а не споживанні) на найвищому тогочасному рівні.