Проблема маршрутизації груп БПЛА в задачах пошуку і моніторингу - Гуляницький, Л.Ф.; Корольов, В.Ю.; Огурцов, М.І.; Ходзінський, О.М. (Компьютерная математика, 2018)
Розглянуто проблему пошуку рухомих об’єктів та моніторингу території групою безпілотних літальних апаратів (БПЛА). Показано, що модель руху транспортних засобів з декількома депо можна застосувати для планування польоту груп БПЛА. Запропонована постановка задачі дозволяє прискорити пошук об’єктів та мінімізувати необхідну кількість БПЛА.