Про одну задачу паретівської оптимізації з інтервальними оцінками - Брила, А.Ю. (Компьютерная математика, 2018)
Розглядається задача паретівської багатокритеріальної оптимізації, у якій альтернативи оцінюються за допомогою інтервальних оцінок. Вважаємо, що часткові цільові функції та обмеження є лінійними і містять інтервальні коефіцієнти. Для розв’язання цієї задачі запропоновано підхід, який грунтується на зведенні її до задачі скалярної оптимізації. На першому кроці розглядувана задача паретівської багатокритеріальної оптимізації зводиться до задачі Парето-лексикографічної оптимізації з лексико-графічними обмеженнями. На другому кроці задача може бути зведена до задачі лексикографічної оптимізації з скалярними обмеженнями та задачі з скалярним критерієм.