Двоетапна транспортна задача з обмеженням на кількість проміжних пунктів - Стецюк, П.І.; Бисага, О.П.; Трегубенко, С.С. (Компьютерная математика, 2018)
Запропонована математична модель двоетапної транспортної задачі для визначення найекономічнішого плану перевезення однорідної продукції від постачальників до споживачів, якщо кількість проміжних пунктів є обмеженою зверху. Математична модель сформульована як задача булевого лінійного програмування. Визначено умови, при яких задача має розв'язок, та наведено AMPL-код для її розв'язання сучасними солверами лінійного цілочислового програмування. Наведено демонстраційний приклад з результатами розрахунку за допомогою програми gurobi.