Алгоритм оцінювання розв’язків деяких погано обумовлених систем лінійних алгебраїчних рівнянь - Масол, В.І.; Шевченко, Є.О. (Компьютерная математика, 2018)
Пропонується алгоритм оцінювання невідомих значень системи лінійних алгебраїчних рівнянь (СЛАР), особливості якої є погана обумовленість, рівність (по модулю) між собою невідомих, наявність завад (шуму), які діють на вільні члени СЛАР. Зазначений алгоритм базується на можливості побудови певної сукупності СЛАР з суттєво меншим числом обумовленості, ніж числом обумовленості початкової системи, з подальшою статистичною обробкою розв’язків цих СЛАР.