Стан і перспективи реалізації Цілей сталого розвитку в Україні - Коваленко, А.О. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Висвітлено актуальність оцінки стану і перспектив реалізації Цілей сталого розвитку (ЦСР) в Україні з урахуванням чинних державних програмних документів. Розглянуто розроблену вітчизняною науковою спільнотою національну систему цілей сталого розвитку України у їх взаємозв’язку з Цілями сталого розвитку ООН. Проаналізовано перспективи реалізації Цілей у державних стратегіях, програмах і планах та узагальнено дані про рівень їх інтеграції в державних стратегічних документах. Встановлено, що сучасний стан реалізації Цілей сталого розвитку в Україні характеризується частковим їх втіленням й адаптацією на державному рівні; відсутні загальні методичні підходи до розробки та координація між різними документами тощо. Обґрунтовано необхідність подальшого вдосконалення системи національних (адаптованих) цілей сталого розвитку та моніторингу їх досягнення.