Класифікація територіальних громад на основі актив-орієнтованого підходу - Ільїна, М.В. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Розглянуто значення актив-орієнтованого підходу для розвитку територіальних громад. Проаналізовано сутнісні характеристики та відмінності активів від капіталів і ресурсів. Запропоновано концептуальну модель формування програми розвитку територій; у межах її окремих етапів та завдань представлено методологічний підхід до інвентаризації й картографування активів. За показниками, що характеризують наявність і можливості використання активів, обґрунтовано класифікацію територіальних громад з метою ідентифікації пріоритетних напрямів їх розвитку.