Регіональний аспект фінансово-економічного регулювання землекористування в Україні - Сундук, А.М.; Шашула, Л.О. (Економіка природокористування і сталий розвиток, 2018)
Досліджено регіональні характеристики використання засобів фінансово-економічного регулювання у сфері землекористування та розроблено коефіцієнт концентрації його активності (Кка). Згідно з розрахунками регіони держави суттєво диференційовані за цим показником. На основі групування територій виявлено пріоритетні регіони щодо формування показників та потоків фінансово-економічного регулювання. В перспективі вони можуть стати платформою для посилення характеристик регулювання. Водночас за умов активізації інноваційних регулюючих інструментів Кка групи регіонів низького рівня може зрости.