Реалізація розріджено-розподіленої пам’яті на сучасних графічних процесорах і дослідження характеристик моделі - Вдовиченко, Р.О. (Компьютерная математика, 2019)
Розглянуто модель розрідженорозподіленої пам’яті з модифікацією Джекела, реалізовано дану модель для обчислень за допомогою графічних процесорів. Проведено аналіз якості і продуктивності роботи реалізації.