Оптимізація маршрутів групи БПЛА модифікованим алгоритмом мурашиних систем - Гуляницький, Л.Ф.; Сторчевий, В.В. (Компьютерная математика, 2019)
Розглянуто проблему маршрутизації групи безпілотних літальних апаратів (БПЛА) при обстеженні заданих об'єктів. Показано, що модель руху транспортних засобів з декількома депо можна використати для планування польоту групи БПЛА. Розроблено спеціальний макс-мін алгоритм мурашиних систем для розв'язування однієї із таких задач маршрутизації з декількома депо. Проведено порівняльний аналіз трьох алгоритмів розв'язування.