Дослідження курганів древлянської землі у другій половині ХІХ ст. — на початку ХХ ст. - Моця, О.П. (Археологія і давня історія України, 2017)
У роботі розглянуто історія дослідження курганних старожитностей на території древлян в другій половині ХІХ — на початку ХХ ст. Особливу увагу приділено курганним некрополям Іскоростеня — столиці древлянської землі.