Дослідження ефективності детермінованих та псевдовипадкових перемежувачів турбокодів - Василенко, В.М. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
В роботі розглядаються різні види перемежувачів, їх структура, параметри та вплив на властивості турбокодів в безпроводових системах передачі даних. Показано результати імітаційного моделювання характеристик достовірності інформації для каналу з адитивним білим гауссівським шумом з використанням детермінованих та псевдовипадкових перемежувачів в структурі кодерів та декодерів турбокодів. Запропоновано найбільш ефективний перемежувач для побудови адаптивних систем передачі з кодуванням.