Проблеми аналізу ризику проявлення небезпечних процесів та оцінка економічного збитку в межах сельбищної території - Азаров, С.І.; Сидоренко, В.Л.; Задунай, О.С. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглянуто методичні основи аналізу небезпеки, ризику й економічних збитків як базису раціонального природокористування. Показано, що з екологічної точки зору ризик небезпеки є багатофакторною функцією ймовірностей та економічних збитків у різних видах господарської діяльності. Встановлено можливість управління зазначеними факторами з метою мінімізації негативних наслідків.