Деякі удосконалення математичних основ способу опису забрудненої території - Кряжич, О.О.; Коваленко, О.В. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
У статті представлений підхід до побудови ітерацій вищого порядку. Це дозволяє за модифікованим методом отримати ряд розкладення за степенями та одержати базову послідовність ітераційних формул. Наведені математичні основи призначені для побудови модуля прогнозування до раніше створеної авторами програмної розробки «Випадкова точка».