Відображення мережевої інформації у вигляді інтерактивних документів. Трансдисциплінарний підхід - Стрижак, О.Є.; Приходнюк, В.В.; Гайко, С.І.; Шаповалов, В.Б. (Математичне моделювання в економіці, 2018)
Розглядається технологічна проблема інтерактивної взаємодії з великими обсягами мережевих інформаційних ресурсів (проблема Big Data). Визначаються інструменти структуризації мережевих документів, формування таксономічних відображень структури мережевих документів та їх контекстної зв’язності між усіма концептами-поняттями, які формують термінополе користувача, на засадах рекурсивної редукції. Представлено онтологічну модель мережевого документу.