Досвід топографічної зйомки городища на горі Лисуха. Обміри та аналіз сучасного стану пам'ятки. Реконструкція природного рельєфу - Манігда, О.В.; Пробийголова, О.С.; Очеретний, С.В. (Археологія і давня історія України, 2018)
Статтю присвячено аналізу топографії городища перших ст. н. е. на г. Лисуха, розташованого у Канівському Подніпров'ї. Розглядається методика топографічної зйомки пам'ятки, подаються обміри та характер сучасного стану городища. Реконструйовано природний рельєф гори, сильно пошкоджений під час будівництва Канівського водосховища. Проведено низку аналізів для визначення впливу топографії на функціонування городища як населеного пункту давнини.