Інтегральний метод розв'язування диференціальних рівнянь при моделюванні об'єктів із розподіленими параметрами - Іванюк, В.А.; Костьян, Н.Л. (Математичне та комп'ютерне моделювання. Серія: Фізико-математичні науки, 2018)
У статті розглянуто метод отримання одновимірних інтегральних динамічних моделей систем із розподіленими параметрами в інтегральній формі на основі застосування диференціальних рівнянь з дробовими похідними, які отримуються шляхом перетворень ірраціональних передатних функцій.