Природні барвники в матеріалах багатошарової мустьєрської стоянки Пролом ІІ - Степанчук, В.М.; Нездолій, О.І.; Вєтров, Д.О. (Археологія і давня історія України, 2018)
Статтю присвячено дослідженню серії фрагментів вохри, виявлених у мустьєрських шарах печерної стоянки Пролом ІІ у Криму. Наведено загальні відомості про стоянку та археологічний контекст природних барвників. Охарактеризовано основні фізичні та метричні показники фрагментів барвників, систематизовано дані про ознаки навмисних модифікацій і пошкоджень.